COOS Allysia eigenaar

Allysia Machielsen (eigenaar COOS) vertelt over COOS

Hoi, ik ben Allysia Machielsen, de trotse eigenaar van COOS. In 2019 startte ik fulltime als ZZP-er als marketeer. In datzelfde jaar startte ik ook deze co-working space met flexplekken in Deventer.

Een gevalletje all-in gaan en ik heb er geen seconde spijt van gehad!

Oké, heel misschien af en toe 😉 

Allysia.nl

Met een Hbo-opleiding als informatiespecialist op zak en een grote liefde voor creatieve én strategische marketing vond ik al snel matchende klanten. Van waxstudio’s tot aan business coaches, ik heb verschillende bedrijven en ondernemers mogen helpen met hun marketingstrategie onder de naam Allysia.nl. Deze werkzaamheden deed ik tegelijkertijd met het opstarten van COOS. 

COOS

Met COOS faciliteer ik sfeervolle werkplekken in Deventer zodat ondernemers zelfstandig en in gezelschap kilometers kunnen maken. Als eigenaar van deze co-working space geniet ik van elke stap in het proces, zelfs de stappen die mij slapeloze nachten hebben bezorgd, haha. 

Waarvoor moeten mensen écht bij jou zijn?

Een flexibele werkplek uiteraard! Haha…

Nooit gedacht dat COOS in zo’n korte tijd tot een community zou uitgroeien. Ik weet namelijk hoe het is om ergens te werken waar je niet volledig jezelf kan zijn. Ik wilde een professionele werkplek faciliteren waar iedere ondernemer zichzelf kan zijn en dat is gelukt. Professioneel thuiskomen noemen we dat bij COOS. 

Qua marketing kan je bij mij terecht voor een kritische blik op jouw huidige online aanwezigheid. Ik ben iemand die je aan de hand meeneemt door het digitale bos om de bomen weer te kunnen zien. Van een hands-on marketingplan tot aan een strakke maar flexibele contentplanningen, I am your girl. Ik pleit er wel voor dat dit vanuit jouw identiteit als persoon en ondernemer komt omdat ik daarin geloof.  

Waarom was je op zoek naar een werkplek?

Ik merkte al snel dat ik op zoek ging naar like-minded ondernemers. Netwerk-events, Facebookgroepen, in koffietentjes werken. Maar het was voor mij niet voldoende. Te weinig een stabiele factor waar ik écht op regelmatige basis aan het werk kon met deze like-minded mensen om mij heen. Ik heb toen onderzoek gedaan naar co-working spaces in Deventer (je bent een informatiespecialist of niet ;-)), proefdagen gedraaid bij soortgelijke concepts maar het was niet precies wat ik zocht. Het voelde steeds als netwerken aan en ondanks dat ik dat erg leuk vind, is het een andere manier van connecten dan wat ik zocht. Dus toen startte ik het maar zelf, haha!  

Wat viel je het eerste op bij binnenkomst?

Ik ben al jaren verliefd op de prachtige binnenstad van Deventer. De gevels, scheve gebouwen, heerlijke kleuren, oude elementen. Het pand had ik al een tijdje op het oog en toen ik startte als ZZP-er nodigde ik de vastgoedeigenaar uit voor zijn favoriete lunch en bespraken we het idee. Hij gaf aan dit al geprobeerd te hebben, maar ik dacht: je hebt het niet geprobeerd zoals ik het voor mij zie. Ik mocht in beperkte mate gebruik maken van de locatie om onderzoek te doen en 2 maanden later tekende ik de huurovereenkomst. Ik wilde deze plek absoluut hebben!

Het eerste wat mij opviel bij binnenkomst was de potentie. Aan de binnenkant was er niets aan het pand gedaan. Ik had een compleet blanco canvas en daar werd ik zo enthousiast van. Nog steeds zie ik elke keer weer andere mogelijkheden. Mocht COOS uit haar velletje groeien, dan zou ik heel graag het allemaal opnieuw willen doen op een tweede locatie.  

Wat vind je het leukst bij/aan COOS?

Oei, dat vind ik echt lastig om te benoemen. Er is zoveel leuk aan COOS. Als ik dan iets zou moeten noemen, dan is het denk ik de sfeer van de community. Er is oprechte interesse in elkaar, er wordt met elkaar meegedacht en we helpen elkaar waar het kan.

Maar ook de totale sfeer van de inrichting want het is geen kantoor, maar echt een tweede thuisbasis zonder woonkamer/keukentafel-gevoel. Een uitgesproken stijl waar zowel mannen als vrouwen zich thuis voelen met alle faciliteiten die je mag verwachten van een flexibele werkplek.  

Wat is het grootste voordeel van werken bij COOS?

Voor mij betekent werken bij COOS de start en het einde van mijn werkdag. Op deze manier kan ik privé en werk goed gescheiden houden. Ik ben veel productiever bij COOS dan thuis. Heerlijk om de deur te openen en ook heerlijk om die deur weer af te sluiten. Via de Brink naar huis en genieten van de mooie binnenstad is elke dag weer een geluksmomentje.

Wat heb je tot nu toe gehad aan het werken bij COOS?

Naast het productiever werken, leer ik ook veel van COOS als bedrijfseigenaar. Het opzetten en doorontwikkelen van een co-working space brengt veel aspecten met zich mee. Huurcontracten, verzekeringen, bepaalde mate van betrokkenheid van COOS-ers, keuzes maken, klussen, etc. Ik heb mijzelf ontwikkeld als ondernemer en als persoon door COOS. 

Maar ook keuzes maken in het concept en het over een nieuwe koers gooien, hoort daarbij. Op Instagram deel ik deze keuzes.

Waarom koos je voor COOS?

Het samen brengen en verbinden van mensen terwijl zij volledig zichzelf durven te zijn, was al een tijdje een droom van mij. In welke vorm dit zich moest gaan uiten wist ik nog niet. Totdat ik dit pand zag, de kans zich voordeed en ik all-in durfde te gaan was het 1 + 1.

Nu COOS in de basis staat, zie ik weer ruimte voor nieuwe dingen. Daarom ben ik ook zo blij met COOS, er is nog zoveel mogelijk!

Voor wie is COOS een geschikte plek om te werken?

Voor iedere zelfstandige ondernemer die kilometers wil maken op een werkplek waar je jezelf kan en mag zijn. Je kan kiezen uit verschillende flexibele abonnementen en strippenkaarten, gebruik maken van alle faciliteiten zoals de uitgebreide meetingroom. Een all-in werkplek met alle flexibiliteit die je tegenwoordig nodig hebt als ondernemer.

COOS eigenaar Allysia

Allysia.nl / COOS

 

Allysia Machielsen

Brink 66, 7411 BW Deventer

06-11170088

 

Website Allysia.nl