Marloes Macloes.nu COOS coworkingspace

Marloes van Studio Macloes vertelt over COOS

Ik ben Marloes, grafisch ontwerper, 52 jaar oud en alleenstaande moeder van twee kinderen. Mijn zoon van 23 vliegt momenteel uit en mijn 16-jarige dochter blijft hopelijk nog even op het nest 😉

Studio Macloes / Beelddagboek.nl

Ik ben ruim vier jaar zelfstandig ontwerpend als eigenaar van Studio Macloes, voornamelijk in de culturele sector en voor educatieve instellingen. Daarnaast ontwikkel ik trainingen en workshops waarmee je je creativiteit kunt ontplooien, dit doe ik onder de naam beelddagboek.nl.

Waarvoor moeten mensen écht bij jou zijn?

Ik ben een echte “rot in het vak” inmiddels. Ik ben mijn leven lang met vormtaal bezig: hoe vertaal je een boodschap in beeld? Hoe laat ik een identiteit (van een bedrijf, organisatie of persoon) visueel volledig tot zijn recht komen en wanneer voelt dat als een goed zittende jas?

Ik denk niet in standaardoplossingen, vrijwel alles is al een keer gemaakt en bedacht. Juist het unieke mag gezien worden, er mag een verhaal verteld worden. Daarom vraag ik bij een intake de oren van het hoofd en prikkel ik om na te denken over datgene waar iemand zelf niet zo snel aan denkt. Mijn klanten komen vaak met voorbeelden hoe ze iets willen en ik probeer dan tot de kern te komen van het “waarom”. Meestal komen we heel ergens anders uit dan het startpunt en dat traject samen bewandelen is keer op keer spannend. Goed luisteren naar de vraag en met een mooie, kloppende oplossing komen. Wanneer ik daarin slaag, is de uitdaging voor mij voltooid.

Waarom was je op zoek naar een werkplek?

Ik werk sinds drie jaar vanuit huis en hoewel dat rust geeft, mis ik soms ook mensen om me heen. Samen sparren, andere professionals spreken, de energie van een “werkvloer”. Bij COOS is er een fijne sfeer, ik kan er werken in een aangename ambiance en andere mensen ontmoeten.

Ik ben COOS-er van het eerste uur en nog zoekende om een goede balans te vinden tussen huis, thuiswerken en het werken bij COOS. Aangezien er momenteel veel op stapel staat bij mij thuis heb ik even een pauze ingelast, maar ik verwacht in de nabije toekomst zeker weer een strippenkaart te nemen bij COOS.

Wat viel je het eerste op bij binnenkomst?

Het prachtige pand, de fijne dynamische locatie en de goede sfeer.

Wat vind je het leukst bij/aan COOS?

Het gevoel ‘ik ga aan het werk’ als ik naar de stad fiets. Fijn om daar enige structuur in te vinden, zonder afgeleid te worden door dagelijkse beslommeringen. De andere ondernemers die er hard aan het werk zijn geven mij een fijne energie-boost. Ook is er tijd voor een praatje, ontspanning en soms een borrel op vrijdag. Heel aangenaam, even bijpraten onder genot van een zelfgebrouwen biertje van Haiko 🙂

Niet in de laatste plaats werd ik aangestoken door Allysia’s enthousiasme. Ze zit altijd vol ideeën, maar staat ook open voor feedback, waardoor je het gevoel hebt écht betrokken te zijn bij COOS.

Wat is het grootste voordeel van werken bij COOS?

Het kunnen focussen op mijn werk 🙂 

Wat heb je tot nu toe gehad aan het werken bij COOS?

Ik heb meters kunnen maken met zaken waar ik thuis niet aan toe kom. Even uit mijn cocon en ruimte voor frisse ideeën creëren.

Waarom koos je voor COOS?

Ik kwam in contact met Allysia en zij is een goed voorbeeld van hoe je in mijn ogen hoort te ondernemen. Denken vanuit kansen en mogelijkheden. En vol positieve energie ergens in gaan. Dat past bij mij en werkt aanstekelijk uit op een aangename manier.

Voor wie is COOS een geschikte plek om te werken?

Voor iedereen die serieus met (eigen) werk aan de slag wil en een fijne omgeving daarvoor zoekt, waarbij alle faciliteiten tot de beschikking staan. Een echte aanwinst voor Deventer!

Studio Macloes contactgegevens

Studio Macloes / Beelddagboek..nl

Marloes Weijl

Website Studio Macloes

Website Beelddagboek.nl