Dakterras COOS coworkingspace Deventer header

Van dak naar dakterras

Tijdens de zoektocht naar een locatie voor COOS kwam ik, Allysia de mooiste panden tegen. Elke keer was er wel iets waarvan ik dacht ‘ja nee, dit is toch niet helemaal’. Het pand dat ik als eerste zag, bleek achteraf gezien écht de beste optie te zijn. Een Rijksmonument, verschillende lagen in het pand, oude details, keuken, meetingroom-mogelijkheid, midden in de stad, parkeergarage in de buurt, fietsenrekken voor de deur. En als kers op de taart: een dakterras! 

Het dakterras

De kers op COOS

Via de trap achterin het kantoorgedeelte kom je in de meetingroom. De meetingroom heeft grote ramen aan weerszijde, waarvan één raam de deur is naar het dakterras. Heerlijk typerend voor een pand uit 1800 ga je dus via het raam naar het dakterras. In de zomer van 2020 was het hoogtijd om van dit dakterras een pareltje te maken. 

Het dak...

Voordat het dakterras een dakterras werd, was het eigenlijk gewoon een dak. De regenpijp kwam niet uit bij het putje en overig regenwater bleef op het dak staan. Dankzij de huidige vastgoedeigenaren is dit zover mogelijk aangepast. Na deze aanpassing werd het tijd om vlonders te plaatsen, zo kan het regenwater toch langzaam verdampen zonder dat we natte voeten krijgen. 

Before:

Dakterras COOS coworkingspace Deventer

Aan de bak!

Voor alles is een eerste keer

Net zoals dat ik nog nooit in mijn leven had geschilderd, had ik nog nooit in mijn leven een vlonderterras gelegd. Gelukkig bleek dat een kind de was kon doen. Na een uurtje zwoegen (want het moest natuurlijk wel recht liggen én het was 30 graden…) lag het vlonderterras.

Van dak naar dakterras

Het eindresultaat

Eenmaal het vlonderterras lgelegd, moest de rest er natuurlijk ook zo snel mogelijk komen. Gelukkig zit er een Casa in de binnenstad. Je plaatst online je bestelling en na 4 uur kan je het ophalen. Van palletkussens tot aan accessoires, je vindt het daar. Met een rammelend wagentje de Brink over… Je moet er wat voor over hebben. 

After: loungehoek

Dakterras COOS coworkingspace Deventer
Dakterras After COOS coworkingspace Deventer

After: eethoek

Een dakterras om te relaxen en te werken, dat was het doel. Relaxen en werken gaat uiteraard hand in hand met eten 😉 Een eethoek op het dakterras was dan ook noodzaak. Via Marktplaats haalde ik een oude maar gouden eettafel op in de binnenstad. Met dank aan een mede COOS-er voor het helpen tillen! 

Dakterras After COOS coworkingspace Deventer
Dakterras After COOS coworkingspace Deventer

Puntjes op de i

Biiiiijna klaar

We kunnen nu gebruik maken van het dakterras (en dat hebben we al uitgebreid gedaan) maar om het ultieme zomergevoel te creëren, worden er nog puntjes op de i gezet. Er komt nog een vloerkleed te liggen, en een hangmat én hangstoel te hangen. Zo kan je jouw favoriete relaxmanier uit kiezen. Ook wordt het dakterras een groene oase van rust met meerdere soorten planten. 

Dakterras After COOS coworkingspace Deventer

Wordt dit dakterras jouw nieuwe chillplek tijdens een werkdag? Kom dan COOS ontmoeten en claim jouw (flex)werkplek! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *