COOS-bier vrijmibo coworkingspace Deventer COOS

Vrijmibo’s met ons eigen COOS-bier

COOS is een coworkingspace. Dat betekent dat het een ander concept is dan enkel een flexwerkplek. We noemen elkaar niet voor niets collega’s without strings attached. Je bent hier een zelfstandig ondernemer in goed gezelschap. Dat betekent ook dat er ruimte is voor input, feedback en ideeën als het om COOS gaat. Zowel als ondernemer als persoon heb je wat in te brengen. Neem bijvoorbeeld Haiko, WordPress koning en eigenaar van Studio Herc, maar ook hobbybrouwer. Haiko brouwt al jaren zijn eigen speciaalbier: een uit de hand gelopen hobby die resulteerde in een heus COOS-biertje!

Biertje?

Minimaal eenmaal per maand wordt er een vrijmibo gepland. Vanaf kwart over bier – excuus vier – klappen we de laptop dicht, zetten we een muziekje aan en worden de knabbels op tafel gezet. Biertje, wijntje of iets fris wordt ingeschonken. Tijdens één van deze borrels vertelde Haiko over zijn brouwschuur – a lá Breaking Bad – waar hij zijn eigen biertjes brouwt. Veel woorden waren er niet voor nodig om de plannen te smeden voor een COOS-biertje.

Eerste batch COOS-bier

Bier brouwen is een vak apart. Het is een ingewikkeld proces waar veel aan vooraf gaat én veel achteraf aan te pas komt. Zo moesten er van te voren een aantal biertjes worden getest om tot de favoriete smaken te komen. Frambozen, koffietonen en cistrus-aroma’s passeerden de revue. Ook op het terras bij de Irish Elk werden de nodige speciaalbieren aan een test onderworpen, want een goede voorbereiding is het halve werk. 

De eerste batch was gebrouwen en de testpanel zat er klaar voor. De bier-noobs onder ons (lees: Allysia Machielsen) durfden er niet zoveel van te vinden vanwege het gebrek aan bierervaring. Haiko daarentegen kan er heel veel over vertellen:

Haiko over het COOS-bier

COOS bier coworkingspace Deventer vrijmibo

Het huisbiertje van COOS is een zogenaamde cream ale: een goudgeel biertje dat lekker wegdrinkt, verfrissend is, maar tegelijkertijd veel meer karakter heeft dan de alom bekende pilsjes (‘lagers’). Om dat mogelijk te maken, bestaat het recept – naast gerst – uit mais- en rijstvlokken. Voor een aangenaam citrus-accentje is er een vleugje Citra-hop aan toegevoegd, want de neus wil ook wat. 

Als ik het idee achter het biertje in één zin moet samenvatten, zou dat zijn: pils, maar dan wèl lekker.

In de wandelgangen wordt er op de vrijdagmiddag al regelmatig geroepen om een ‘lekker coosje’. 

Tada: COOS-bier!

Niet alleen het bier zelf heeft charme, maar ook de presentatie: de koelkast van COOS is namelijk gevuld met charmante beugelflesjes die zo lekker ‘poppen’ bij het inschenken. 

De eerste doosjes met coosjes vielen goed in de smaak en na drie vrijdagmiddagborrels is het alweer tijd voor een nieuwe batch, waarbij alle feedback meegenomen wordt om een verbeterd recept neer te zetten.

Het uitgebreide verhaal over de COOSjes is hier te lezen. 

Heb je zelf tijdens een vrijmibo bij COOS genoten van een huisbiertje? 

Check ‘m dan even in!

 

Lust jij ook wel een COOS-biertje?

Plan dan een kijkmoment in. Dat doe je makkelijk door op de onderstaande knop te klikken. Je krijgt een agenda te zien met de beschikbare momenten en na het kiezen van jouw moment ontvang je automatisch een bevestiging. Hopelijk tot snel! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *