Koffiecorner-COOS-stijl flexplek Deventer

Koffiecorner in de COOS-stijl

Als je aan flexwerkers vraagt wat een keiharde eis is aan een flexwerkplek, dan is het dat de koffie goed moet zijn. Dat betekent verse koffiebonen, zelf in te stellen grove of fijne maling en hoeveelheid water. Om dat te realiseren is er gekozen voor de Delonghi Magnifica S, die erg in de smaak valt. Naast het dakterras is ook de koffiehoek één van de favoriete plekjes bij COOS. Het was dan ook van belang dat de koffiecorner net zo in stijl is als de rest van COOS. 

Bakkie pleur

Cappuccino, late, koffie verkeerd, espresso of toch een dubbele espresso? De meesten gaan voor een espresso of een dubbele kop koffie. Bij het heerlijke plekje in de keuken om jouw favoriete koffie te halen, staan de COOS-ers vaak even bij te kletsen of nieuwe ideeën te delen. Deze koffiecorner is mede-mogelijk gemaakt door Marloes, een voormalige COOS-er. Zij vertelt hoe haar ontwerp de koffiecorner in COOS-stijl heeft gedoopt.

Koffie, letters en ontwerpen

Drie van mijn voornaamste passies

 

Bij het inrichten van de keuken van COOS, zocht Allysia iemand die de deur van de meterkast mooi wilde maken. Het mocht iets eigentijds zijn met tekst, een knipoog en uiteraard iets met koffie. Ik voelde me direct geroepen!

Studio Macloes vertelt over COOS

De naam COOS leent zich geweldig voor allerlei woordspelingen en een typografisch ontwerp was snel gemaakt. Al tijdens mijn opleiding tot grafisch ontwerper (> 30 jaar geleden) ontdekte ik mijn voorliefde voor letters. Letters bieden talloze mogelijkheden om een boodschap te uiten maar ook om een visueel aantrekkelijk beeld te creëren. Het spelen met woorden en letters, de verschillen in grootte, in lettertypen, maar óók in betekenis zorgt voor een eigen dynamiek. Een letter op zich vertelt niet veel. Het is de combinatie van woorden en zinsneden die het spannend maakt. Naast mijn grafisch ontwerpstudio Macloes.nu geef ik workshops onder de naam Beelddagboek.nl o.a. handlettering om mijn bevlogenheid over te dragen. 

Een koffiecorner in COOS-stijl

Koffiecorner COOS-stijl coworkingspace flexplek Deventer

Bij het ontwerpen van het keukenbord kwamen de disciplines grafisch ontwerpen en handletteren in feite samen.

Eerst ontwierp ik een voorstel op papier en verwerkte dat digitaal toen we een akkoord hadden over de vorm. Vervolgens printte ik het ontwerp op ware grootte. Voor de transfer op het bord gebruikte ik wit carbonpapier. Vanaf dat moment was het ouderwets handwerk en heb ik letter voor letter op het bord getekend met krijtstift.

De keuken bij COOS heeft hierdoor de puntjes op de i gekregen. Van een zwarte kast veranderde het in een sfeervolle koffiecorner. Een gezellige plek waar je koffie haalt.

Omdat bij COOS in de styling over ieder detail met zorg en aandacht is nagedacht, was het voor mij een zeer dankbare taak om hieraan bij te mogen dragen.

Before and after

Koffiecorner-COOS-stijl flexplek Deventer

De koffiecorner “offline” zien??

Plan dan een kijkmoment in. Dat doe je makkelijk door op de onderstaande knop te klikken. Je krijgt een agenda te zien met de beschikbare momenten en na het kiezen van jouw moment ontvang je automatisch een bevestiging. Hopelijk tot snel! 

Marloes, bedankt voor je gave ontwerp en superstrakke lijnen in de koffiecorner, het is echt een vak apart! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *