Flexibele werkplek huren in Deventer | COOS co-working space

How To: werkplek huren in een co-working space

Je wilt een werkplek huren en je bent je aan het oriënteren. Aan welke eisen moet jouw werkplek voldoen? En wat verwacht een co-working space van jou? Want werken in een co-working space is niet voor iedereen weggelegd. COOS was 2 jaar geleden de allereerste co-working space in Deventer en sindsdien zijn er meerdere co-working spaces in Deventer. Ik hoop dat dit artikel je op weg helpt bij het vinden van jouw fijne werkplek. 

Definitie van co-working space

Het concept co-worken ontstond ergens in de jaren 70 in San Fransisco. Een freelancer had een kantoor en vroeg een mede-freelancer erbij te komen zitten. Alleen is ten slotte ook maar zo alleen. Vervolgens sloot er nog een freelancer aan. En nog één. Zodoende kennen we vandaag de dag co-working space. Tegenwoordig s het een term die je in verschillende opties tegenkomt. Het concept wordt neergezet door de eigenaar (zoals joejoeee, door mij Allysia) of een keten, met allerlei diensten en faciliteiten die ter beschikking worden gesteld aan de huurders.

In de basis komt het erop neer dat je een werkruimte deelt met anderen. 

Hoe? 

Dat verschilt per co-working space. 

Flexibele werkplek huren in Deventer | COOS co-working space

How to: werkplek huren

Kennismaken

Hup Dora, ga de wijde wereld in en kom langs! Weten of die specifieke co-working space iets voor jou is, ontdek je alleen door langs te gaan. Sfeer proeven, kennismaken met potentiele medehuurders en de ruimte in het echt zien doet wonderen voor jouw keuze. 

De voorwaarden

Lees de overeenkomst en het huisreglement goed door. Passen deze voorwaarden bij jou en jouw bedrijf? Als freelancer kan je inkomen wisselen. Sommige co-working spaces bieden alleen contracten van minimaal een half jaar of zelfs een jaar aan, terwijl jouw werk misschien wel om meer flexibiliteit vraagt. Bij COOS werk ik met maandelijkse abonnementen of strippenkaarten van 3 maanden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je abonnement te bevriezen bij zwangerschapsverlof of bij een vrije periode van 8 achtereen opvolgende weken.

In een huisreglement staat hoe er gebruik wordt gemaakt van de werkplek. Is er een office manager die de kopjes opruimt of moet je zelf jouw vaat in de vaatwasser? Vanaf hoe laat kan je erin? En wanneer sluit de co-working space? Hoe wordt er om gegaan met bellen? Kan je bezoek ontvangen? Lees een huisreglement goed door om te bepalen of dit bij jou past.

Bekijk het COOS huisreglement en lees de antwoorden op de meest gestelde vragen

Bereid je voor

Op je eerste werkdag bij een co-working space wil je het meeste uit je dag halen. Gebruik een kleine inpaklijst om zeker te weten dat je niet je laptop oplader vergeet, prep je maaltijden of gebruik het hebben van geen lunch als excuus om mede-co-workers naar buiten te krijgen.  

Bekijk van te voren wie er al een werkplek huren bij de co-working space. Zo weet je wie je eventueel kan verwachten en met wie je graag een gesprek wilt aanknopen.

Gezelligheid op een werkdag is natuurlijk hartstikke fijn maar als je echt alles uit je werkdag wilt halen, wil je ook een flink aantal to do’s afvinken. Neem je oordopjes mee. Je hoeft niet perse iets te luisteren, mensen storen anderen minder snel als ze oordopjes in hebben. 

Een tikkeltje old skool maar het mag zeker niet onderdoen voor een Insta-follow: visitekaartjes! Deel ze uit als snoep op jouw werkplek. Het is een manier om jezelf en jouw branding nog meer te laten zien. 

En niet vergeten hé? Neem jouw slay the day attitude mee.

Checklist flexwerken @ COOS

Draag jouw steentje bij

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: een co-working space wordt jouw co-working space als jij jouw steentje bijdraagt. Nodig mensen uit, deel jouw werkgeluk met andere freelancers, kom gezellig borrelen en toon iniatief in het helpen van je mede-co-workers. Nog beter: toon iniatief om samen iets te doen. Van een samenwerkingsverband tot samen sporten, wat jij en misschien je mede-co-workers nodig hebben om het meeste uit zichzelf en hun bedrijf te halen. 

Vaak hebben co-working spaces een pagina op hun website waar de huurders worden getoond, zoals bij COOS waar de COOS-ers zich voorstellen. Maak daar gebruik van. Het is weer een stukje van de online wereld waar jij gevonden kan worden. 

Van actie naar reactie en interactie

Van jouw werkplek een bruisende omgeving maken doe je door ook zelf de interactie op te zoeken. Bij COOS gebruiken we voor online contact de COOS-app waar alle leden een update kunnen delen, vragen stellen aan elkaar, tips delen en events worden aangekondigd. Maak daar gebruik van. Het komt ten goede van het concept co-worken én van het plezier dat jij uit jouw werkplek haalt. 

Sharing is caring

Ben je blij met je werkplek? Deel dit dan met jouw netwerk. Zo verzamel je mensen om je heen die ook bij desbetreffende co-working space passen en komt het concept nog beter tot zijn recht. Zo haal je niet alleen maar ook met anderen het meeste uit de co-working space. 

Allysia co-working space Deventer werkplek huren how to

Ik hoop dat dit je enigszins heeft geholpen met het oriënteren naar een werkplek. Uiteraard is het geschreven vanuit het COOS-perspectief en hoe ik het voor mij zie. 

Don’t work like the rest of them, darling 😉

Ben jij een ambitieuze ondernemer of freelancer die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken? Ben jij de  commitment met jezelf om het meeste uit alles te halen? Dan kan COOS zomaar jouw nieuwe werkplek zijn. 

Eerst even met mij kennismaken? Vind ik leuk! Kijk dan even bij contact en stuur me een berichtje. Wie weet tot snel! 

Liefs, Allysia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *